Herhaalservice

 

U kunt uw herhaalmedicatie op drie manieren aanvragen:

Aanvragen via de Herhaalservice
De herhaalservice is een dienst om u snel en accuraat van uw herhaalrecepten te voorzien. Via gegevens in het apotheeksysteem wordt bepaald of uw voorraad medicatie binnenkort op zal zijn. Van de geneesmiddelen die binnenkort op zijn, wordt een herhaalrecept aangevraagd bij uw huisarts. Na diens akkoord wordt een herhaalrecept afgegeven.
U krijgt automatisch bericht wanneer u de medicijnen kunt afhalen of laten bezorgen. Op deze manier hoeft u niet meer zelf uw chronische medicatie aan te vragen bij uw huisarts.

Mocht u interesse hebben in de herhaalservice, dan kunt u bij ons een afspraak maken voor verdere uitleg of een intake gesprek.
Het is  belangrijk om bij het gesprek al uw voorraad medicatie die u gebruikt mee te nemen. Wij zullen dan uw medicatie 'synchroniseren'. Dit houdt in dat wij medicijnen tellen en gelijk trekken qua hoeveelheid. Hierdoor hoeft u nog maar eens in de drie maanden naar de apotheek te komen. Ook kijken wij welke medicatie wel en niet in aanmerking komt voor de herhaalservice.

Op dit moment is het alleen mogelijk om van deze dienst gebruik te maken als u patiënt bent bij de Huisartsenpraktijk Broekpolder.

Bel voor meer informatie of een afspraak naar 0251 23 08 42 of mail naar broekpolderapotheek@ezorg.nl 

Online Herhaalservice
Beschikt u over een account, dan kunt u uw herhaalmedicatie via uw eigen account aanvragen. Het aanvragen van herhaalmedicatie kan alleen bij de aangesloten huisartsen. Binnen het account wordt een medicatie-overzicht getoond met uw recente herhaalmedicatie.

Herhaalrecept invulformulier
Met dit formulier kunt u rechtstreeks bij de apotheek het volgende bestellen:

  • Uw niet-receptplichtige medicatie, zoals de anticonceptiepil, de insulines en de diabeteshulpmiddelen (teststrips en naalden)
  • Herhaalrecepten die u reeds in het bezit heeft. Dit recept dient u bij ontvangst van de medicijnen in te leveren
  • Alle overige bestellingen waarbij geen voorschrift van de (huis)arts noodzakelijk is.